Увеличаване на гърдите преди и след, рехабилитация и противопоказания

По всяко време еластичните, красиви гърди са били специален източник на гордост за представителите на красивата половина на човечеството. Тя подчертава здравето и привлекателността на собственика си и, естествено, привлича гледките на противоположния пол.

Не винаги жените обаче могат да се похвалят с големи, еластични гърди. Днес този проблем се решава лесно с помощта на уголемяване на гърдите. Продължителността на операцията отнема само няколко часа, а полученият резултат ще ви радва дълго време.

Индикации за уголемяване на бюста

Основните показания за уголемяване на гърдите са:

 • Малък размер на гърдите.
 • Промени, свързани с възрастта.
 • Бърза загуба на тегло.
 • Влошаване на обема и формата след раждането.
 • Придобита или вродена асиметрия на млечните жлези.

Технология за увеличаване на бюста

Преди операцията пациентът трябва да премине през предварителна консултация. В допълнение към прегледа на пластичен хирург, задължително трябва да се консултирате с анестезиолог.

Увеличаването на гърдата се класифицира като основна хирургична процедура под обща анестезия. Ето защо трябва да преминете през серия тестове, преди да извършите уголемяване на гърдите.

Това са, на първо място:

 • Биохимичен и общ анализ на кръв и урина.
 • Флуорография на гръдния кош.
 • Преглед от гинеколог и онколог-мамолог.
 • Електрокардиографско изследване.

Също така се извършва анализ за възможната поява на алергична реакция към използваните лекарства. Ако използвате определени лекарства, не забравяйте да информирате Вашия лекар за това.

Преди операцията се обсъждат и целите на операцията и се избират импланти и пълнители.

Няколко седмици преди операцията пациентът трябва да спре да пуши и да пие алкохол. Преди операцията за уголемяване на бюста е по-добре да се подложите на нискокалорична диета, която помага за прочистване на тялото.

Увеличаването на гърдата се извършва на базата на ендопротезиране. Имплантът се намира под големия гръден мускул или под млечната жлеза.

На мястото на достъп се различават следните методи на работа:

 • Инсталация чрез аксиларен достъп.
 • Инсталиране чрез периареоларен достъп.
 • Инсталиране чрез достъп до submammary.

Типът достъп се определя от пластичния хирург индивидуално. В повечето случаи разрезът се прави в ареолата или подмишницата.

Преди и след операция за уголемяване на бюста

Рехабилитация след уголемяване на гърдите

Веднага след операцията пациентът се прехвърля в отделението. Тя е под наблюдението на лекар в продължение на 5 дни. След две седмици лекарите премахват следоперативните шевове.

В първите дни след операцията е възможно образуването на хематоми и подуване в областта на шева. Този проблем не изисква допълнително лечение; скоро те преминават сами.

След операцията върху гърдите се налага специална стягаща превръзка. След премахване на шевовете е необходимо да носите „медицински" сутиен, който да поддържа правилната форма на гърдата. Такова бельо трябва да се носи няколко месеца.

Болезненост и нежност могат да присъстват веднага след уголемяване на гърдите. С течение на времето всички тези усещания изчезват.

Рехабилитационният период е кратък. В рамките на една седмица след операцията ще можете да правите обикновена домакинска работа. Ще можете да оцените крайния резултат след няколко месеца. Това се дължи на факта, че по това време имплантът се вкоренява и се образува нова млечна жлеза.

Противопоказания за уголемяване на гърдите

Увеличаването на гърдата не се извършва в следните случаи:

 1. Проблеми със съсирването на кръвта.
 2. Възраст (операцията не се извършва при непълнолетни).
 3. Онкология.
 4. Тенденция на белези.
 5. Хронични болести.
 6. Остри инфекциозни процеси.
 7. Новообразувания в млечните жлези.
 8. Алергия към компонентите на имплантите.

Резултат от уголемяване на гърдите

Можете да видите резултата от уголемяването на гърдите, като използвате снимките „преди" и „след".

Гърди преди и след уголемяване

Тези снимки показват поразителен контраст. След уголемяване гърдата има отлична форма, както в покой, така и при смяна на положението на тялото.

При пластичната хирургия операцията се извършва технически правилно. Експертите компетентно подбират импланта по форма и размер и следователно неспециалистът няма да може да определи неговата „неестественост". Типът имплант напълно отговаря на нуждите на пациента и индивидуалните характеристики. Резултатът от операцията за уголемяване на бюста е невероятен!

При предварителна консултация специалистите по пластична хирургия ще отговорят на всички ваши въпроси и ще предложат най-оптималните варианти за тяхното решение.