Неукрасено уголемяване на гърдите: еволюция на техниките за уголемяване на гърдите

Увеличаване на бюста

Жените са мислили за уголемяване на гърдите още през Средновековието. Тогава външният вид на великолепен бюст беше създаден благодарение на специалната кройка на облеклото. Тези първи тайни на „женската кройка" обаче се използват и до днес, в същите сутиени с лицеви опори. Но колко красиво изглеждат естествените гърди, които не са загубили формата си с възрастта или след лактация! Съвременните жени все още се притесняват от привлекателността на собственото си тяло, а модата за естествена красота и спортен вид само ги подтиква.

Подходът по въпроса за уголемяването на гърдите обикновено започва с използването на различни "народни" методи, които често не дават осезаем ефект. Тогава жената мисли за по-радикални методи. И тогава на помощ идва рекламата, която предлага много възможности за увеличаване на размера на гърдите.

Диета

Нека започнем с елементарната - диета на гърдите. Много хора приписват магическите свойства на зелето.

Възрастните жени са от малка полза за нея. Разбира се, продуктът е полезен като цяло за здравето, богат на витамини, но ще допринесе за увеличаване на бюста само ако жената се възстанови. По този въпрос зелето също е „помощник", в зависимост от това колко и с какво се яде . . .

Между другото, диетолозите казват, че при напълняване на килограм тегло, не повече от 10-20 грама се изпращат в гърдите.

Между другото, зелето има лош страничен ефект - той предизвиква ферментационни процеси в червата и може да причини метеоризъм и подуване на корема. Така че не трябва да бъдете ревностни с използването на този продукт.

Второто място в диетите на гърдите се заема от бира, или по-скоро мая. Както при зелето, основната последица от честата консумация на такива храни е наднорменото тегло. На бирата, като на опиянена напитка, се приписва способността да влияе на мъжките хормонални нива и дори на потентността. Много се говори за това в статии за бирен алкохолизъм. Бих искал веднага да забележа, че жените, които мечтаят да увеличат естрогена чрез пиене на бира, едва ли ще успеят.

Бутилираната бира едва ли съдържа истински хмел. Маята, независимо дали пресована или суха, също се пастьоризира. Съответно, няма гаранция, че диетата с варени дрожди ще увеличи гърдите и няма да създаде проблеми с черния дроб и храносмилането.

Упражнения

Вторият популярен начин за увеличаване на размера на гърдите е чрез физическа активност.

Нека направим резервация веднага, че нямаме нищо против такива товари. Полезно. Помага за поддържане на тялото в добра форма. Да, и облекчава психологическия стрес.

Но гърдата не се увеличава. Ако „залюлеете" гръдния мускул, ще можете леко да повдигнете бюста, който е паднал след раждането. Но вече няма да можете да го направите. Упражненията водят до стройност и загуба на тегло, а подкожните мазнини в областта на гърдите се изгарят по-бързо, отколкото на същите бедра.

Козметика

Налични са много кремове, гелове и масла за уголемяване на гърдите. Съставът съдържа хормонален компонент, така че има шанс да направите по-голям бюст за известно време. Леко - обикновено с 0, 5-1 размера.

Лекарствата за лечение на мастопатия имат подобен ефект.

Веднага след като момичето спре да ги използва, гърдите се връщат към размера си след една седмица.

Важен момент: лекарят предписва кремове за мастопатия, тъй като е опасно да приемате хормонални лекарства сами!

Някои гинеколози са сигурни, че неконтролираното използване на кремове и масла "за уголемяване на гърдите", напротив, може да причини новообразувания на млечните жлези.

Хормони

Някои жени решават да приемат хормонални лекарства за уголемяване на гърдите. Известно е, че някои противозачатъчни хапчета имат този много "доста" страничен ефект.

Но когато приемате хапчета, това е временен въпрос. Може би не без последствия - тъй като може да причини хормонални нарушения и появата на наднормено тегло. Много жени обаче пият противозачатъчни хапчета от десетилетия без никакви усложнения.

Инжекции

Опитите за промяна на размера на гърдите чрез инжектиране на „нещо" в нея за добавяне на обем са на повече от сто години. Първо гърдите бяха увеличени с инжекции с парафин. Първата операция датира от 1889 година. Резултатът беше, но беше придружен от множество странични ефекти. Парафинът е вещество, чуждо на тялото, в резултат на което е настъпило отхвърляне. В гръдния кош започнаха възпалителни процеси, които дори можеха да доведат до смърт на пациента.

Много по-късно течен силикон, полиакриламиден гел (PAGE) и неговите аналози започнаха да се инжектират в гърдите. За разлика от парафина, тези материали се възприемат от организма много по-добре. Независимо от това, съществува сериозен риск от капсулна контрактура. Около всяко (дори теоретично безвредно) чуждо тяло тялото образува защитна капсула, която расте от съединителни тъкани. Такива капсули се образуват дори около обща треска. Проблемът е, че капсулата може да стане много твърда. Всяка разпръсната капка е покрита с капсула, а силиконът, поставен вътре в капсулата, се "втвърдява". В резултат на това има чести случаи, когато след инжекции на синтетичен гел гърдата започва да се втвърдява, пациентът изпитва натиск, болка. Между другото, известната актриса и модел от 50-те до 60-те години Мерилин Монро се оплака от болки в гърдите след операцията. До ноември 2013 г. никой не можеше да поставя под съмнение естествеността на богатите форми на Мерилин, но миналата година документите на личния лекар на звездата станаха достъпни за обществеността.

Възпалението и миграцията на гел в гърдите може да изискват повторна операция. Въпреки това е много трудно да се премахнат всички силикони, вградени в гърдите. Но основният проблем на силиконовия гел е обречеността на жената на невъзможността за надеждна диагностика на гърдата. За мамолога е много трудно да разграничи (разграничи) гел в жлезата от тумор. Препоръчва се на такива пациенти да извършват диагностика „в едни и същи ръце" и да съхраняват резултатите от изследването за сравнителни характеристики.

Инжектиране на хиалуронова киселина в гърдите

Новост е промяната в размера на гърдите с хиалуронова киселина. Засега има единственият инжекционен пълнител, създаден специално за увеличаване обема на бюста, седалището и други части на тялото.

Неговият ефект е подобен на всеки друг пълнител на основата на хиалуронова киселина - когато попадне в тъканта, той запълва междуклетъчното пространство, като по този начин увеличава обема. Както всяка хиалуронова киселина, гелът ще се разтвори в рамките на една година. Няма особени недостатъци на този метод, въпреки че има описания на миграцията на гела извън млечната жлеза, което може да се дължи на твърде големия обем на инжектиране. Средно за уголемяване на гърдите са необходими 200-300 ml.

Сега нека преминем към недостатъка на метода. Средната цена е много по-евтина от цената на хиалуроновите филъри за лице, но като се има предвид необходимостта от въвеждане на големи обеми, общата сума е доста голяма. И ефектът ще продължи само една година . . .

Надяваме се, че конкуренцията от производителите ще намали цената на пълнителите и ще направи този метод по-достъпен.

Липофилиране на гърдите

Собствената мазнина на пациента се използва за запълване на гърдите до желания размер. Методът е противоречив, но популярен.

Нашите мастни клетки не предизвикват процеси на отхвърляне в организма и след трансплантация в областта на гърдите се вкореняват на ново място.

Липофилингът е отличен метод за коригиране на формата на гърдите, премахване на асиметрията, реконструкция след операция за отстраняване на тумори. Но като метод за увеличаване на размера, той е неефективен, тъй като всъщност е в състояние да добави гърди с размер 0, 5 - 1. По-често са необходими няколко операции за прехвърляне на мазнини, за да се постигне забележим резултат.

Известно е, че липофилингът на гърдите все още не е одобрен от Световната здравна организация и Американската асоциация на пластичните хирурзи не препоръчва използването му, тъй като все още не са известни далечните последици от подобни операции. С други думи, методът не е добре разбран. Следователно, по време на липофилинг, хирурзите поставят мазнини само в подкожното и ретромамарното пространство на жлезата. Самата жлезиста тъкан не е засегната.

Силиконови импланти

Увеличаването на гърдите чрез поставяне в нея на чужди предмети - кост, стъкло, вълна, гъба и гума - е известно още от първите десетилетия на ХХ век. Последиците от тези операции не могат да се нарекат успешни, тъй като те доведоха главно до отхвърляне на тъканите и дори некроза. Само появата на силиконови импланти в началото на 60-те години най-накрая дава тласък на положителната динамика на развитието на пластичната хирургия за уголемяване на гърдите.

Оттогава силиконовите импланти са преминали през пет етапа на подобрение.

Съвременният имплант може да има различни форми. За уголемяване на гърдите се използват или капковидни (дават по-голям ефект от естествеността) или кръгли импланти. Вътре те са пълни с плътен кохезивен силиконов гел, който има свойството да запазва формата си и да не се разпространява, дори ако черупката е повредена, въпреки че това се случва много рядко на практика.

Разбира се, увеличаването на гърдите с импланти е най-ефективният метод за постигане на най-добри резултати. Но има и своите ограничения и недостатъци. Първо се извършва инвазивна операция, която изисква предварително изследване и е свързана с обичайните оперативни рискове.

На второ място, около имплантанта, подобно на чуждо тяло, расте същата гореспомената капсула от съединителни тъкани, което в редки случаи води до развитие на капсулна контрактура. Понякога дори се налага да направите втора операция за отстраняване на капсулата. За да се избегне този страничен ефект при най-новото поколение силиконови импланти, черупката беше променена: от гладка в груба, покрита с малки вили. Такава повърхност не позволява растежа на прекалено плътна и твърда капсула.

На трето място, имплантираната гърда винаги ще бъде по-плътна от естествената. Когато жената лежи по гръб, такива гърди не се разпространяват.

Четвърто, остава белег с дължина до 5 см: или под гърдата, или върху ареолата, или под мишницата, в зависимост от хирургичния подход.

След уголемяване на гърдите, компресионното бельо трябва да се носи два месеца, а след това още шест месеца бюстът да се скрие от пряка слънчева светлина. Между другото, слънцето изобщо не е от полза за женските гърди, тъй като ултравиолетовата светлина провокира много нежелани процеси в млечните жлези. Достатъчно е да сравним качеството на кожата при по-възрастните жени в зоната на деколтето (зоната, отворена за слънчева светлина) и в областта на гърдите.

Имплантите на гърдата не пречат на редовните прегледи на гърдата и позволяват на бебето да бъде хранено (много зависи от начина на поставяне на импланта). Всички импланти имат доживотна гаранция, въпреки че с течение на годините гърдите могат да загубят първоначалната си форма, тъй като тъканите все още се разтягат с възрастта. В този случай както редовните упражнения, така и хирургичното повдигане на гърдите, ако е необходимо, ще бъдат от полза.

Увеличаването на гърдите със силиконови импланти остава най-популярната пластична хирургия в света, според Американската асоциация на пластичните хирурзи. Жените от различни възрасти прибягват до него, но все пак не се препоръчва да се подлагат на операция за момичета под 18 години. Няма горна възрастова граница за уголемяване на гърдите (ако всички здравни показатели са нормални), защото красивите гърди могат да бъдат на всяка възраст!