Как се прави масаж за уголемяване на гърдите - 7 вида за еластичност на бюста

Малките гърди могат да бъдат увеличени с масаж

За подобряване на външното състояние на гърдите широко се използват различни видове масажи.

Тази процедура може да се извърши както в салона, така и у дома. И момичетата, и зрелите красавици са недоволни от размера на бюста си и мечтаят да го увеличат.

Полезно ли е за всички подобно въздействие върху проблемната зона? Какво трябва да знаете за техниките за масаж за увеличаване на гърдите и какви видове процедури могат да се използват и какво е по-добре да откажете? Как да си ги направим у дома? Нека да го разберем.


Ползите и възможните вреди от процедурата

Масажът е полезен за женската гърда и допринася за нейното увеличаване

Лекото разтриване определено е полезно за гърдите на всяка възраст. Ето защо:

 • Масажът има благоприятен ефект върху кожата – тя се стяга, укрепва и става по-еластична.
 • Механичното дразнене на кожата в тази област води до благоприятни промени в областта на бюста.
 • Съдовете се разширяват, кръвоснабдяването се подобрява, снабдяването на тъканите с кислород се увеличава.

В какъв случай физическото въздействие може да бъде вредно?

Започвайки сесията, трябва да направите ултразвук на млечните жлези, за да сте сигурни, че гърдите са здрави.Мастопатия, кисти и доброкачествени тумори са строги противопоказаниякъм масажни процедури, тъй като те допринасят за растежа на неоплазмите.

Внимателно!Неумело извършената процедура разтяга кожата и допринася за нейното отпускане. Също така трябва да откажете да продължите да извършвате масажа, ако гърдите ви болят след него.

Топ 7 масажа за еластичност на гърдите и технологията за тяхното изпълнение

Масажът е добър начин за подобряване на стегнатостта на отпуснатата кожа на гърдите. Съответно, това е отлична превенция на появата на отпусната кожа.Прави се с върховете на пръстите.Най-често тази област се масажира с поглаждане, което помага за укрепване на кожата, увеличаване на лимфния отток и отпускане на нервната система.

1. Мазна

Зехтин за масаж на гърдите

Повдига и визуално увеличава млечните жлези, прави кожата еластична, овлажнява и подхранва. Нанесете след лек скраб. За изпълнението му можете да използвате всяко растително масло.

 • Зехтинът с капка лимонов сок ще направи кожата гладка и еластична, ще премахне възрастовите петна.
 • Маслото от гроздови семки идеално овлажнява кожата.
 • Маслото от морски зърнастец насърчава регенерацията на клетките на кожата и я насища с витамини.

Внимателно и внимателноВтрийте маслото в кожата с поглаждащи кръгови движения.

внимание!Работим с кожата, без да засягаме жлезистата тъкан. Спазваме правилата на процедурата!

2. Вода

С помощта на душа можете да извършите масаж, който увеличава бюста

Стяга кожата, предотвратява увисването, визуално повдига гърдите, увеличавайки ги. Може да се направи по два начина:

 • Първи начин– с помощта на душ, използвайки вода с приятна температура. Важно: не трябва да се използва гореща вода, тъй като помага за отпускане на кожата и появата на отпуснатост. Този антицелулитен масаж се извършва с кръгови движения със силна душ струя в продължение на десет минути.
 • Втори начин- използването на контрастен душ. Започваме с топла вода, като я заместваме с хладна. Ефектът на топлата вода трябва да е по-дълъг от студената. Завършваме със студена вода. Температурната разлика има отличен ефект върху млечните жлези, подобрява кръвообращението, стяга и укрепва кожата, визуално я увеличава.

3. Хигиеничен

Този вид масаждобре е да се използва вечер след душ.Използвайте праскова, кайсия или зехтин за леко плъзгане. Ако кожата е вяла, смесете равни количества морски зърнастец и слънчогледово масло.

 1. Първата стъпка е поглаждането.С него трябва да започнете всякакъв вид масаж. Поглаждането допринася за подготовката на гръдната тъкан за други видове масажни ефекти - триене и повърхностно месене.
 2. След това триенеизвършване на кръгови движения с върховете на пръстите.
 3. При извършване на хигиенично триене можете да използвате"вибрация"- бързи колебателни движения, извършвани от дланите на ръцете. Хванете гърдите с ръка, вибрирайте с дланта на другата ръка - тя трябва да бъде насочена от зърното към областта на рамото.
 4. Месенето става много внимателно, улавяйки само кожата, извършвайки "щипащи" движения.

4. Коректив

Тази опция се извършва при наличие на стрии или увисване. Техниката на този вид масаж е подобна на хигиеничния масаж.Нанасяне на специален крем върху гърдите преди коригиращ масажИменно те могат да премахнат мазнините от гърдите.

 1. Първо нанесете върху кожата специално подбран кремот стрии или за повдигане на бюста. Всички тези средства трябва да бъдат закупени в аптека и да бъдат сертифицирани.
 2. Нанесете крема и го втрийте с кръгови движениякато използвате върховете на пръстите си. Кремът не се прилага в областта на зърната.
 3. Извършвайте нежни потупванияв посока от зърната настрани, а след това от зърната нагоре.
 4. Завършваме с поглаждащи движения.С едната ръка поддържаме гърдите, а с другата ги галим и обратно.

5. Чи техника

Ориенталските практики за уголемяване на гърдите са насочени към въздействие върху определени точки и извършване на специални манипулации. Ци масажът помага за активиране на производството на женски хормони и следователно за уголемяване на гърдите.Експерти в областта на ориенталските практики твърдят, че резултатът ще бъде видим, ако такова въздействие се извършва постоянно.

 1. Технологията на ци масажа започва със загряване на ръцете. За да направите това, трябва енергично да разтриете дланите си една в друга, мислено ги насищайки с положителна енергия.
 2. Разтворете широко пръстите си и поставете ръцете си на гърдите.
 3. Завъртете всеки сандък с движения, насочени навътре.Броят на завъртанията трябва да бъде кратен на тридесет и шест.

Тази практика може да се прави сутрин и вечер.Ротациите подпомагат производството на пролактин, което допринася за бързото увеличаване на млечните жлези.

внимание!Движението в обратна посока, според експерти в областта на ориенталските практики, може да намали гърдите.

6. Шиацу техника

Насърчава производството на женски хормони, с помощта на които има увеличаване и стягане на гърдите.

Техниката шиацу е древна източна практика, която се състои отвъздействие върху определени точки с възглавничката на палеца.Японската акупресура шиацу трябва да се извършва от специалист. Процедурата не е лесна за изпълнение, тъй като е необходимо да се въздейства върху рефлексогенните точки, които са ясно видими на атласа. Но за да ги намерите във всеки конкретен човек, е необходима значителна практика.

Точки по тялото за японски шиацу масаж
 1. Първо, въздействаме върху осем точки, които се намират на мястото на щитовидната жлеза, близо до югуларната ямка.
 2. С възглавничката на палеца си леко натиснете всяка от точките пет пъти. Времето за пресоване е три секунди.
 3. Следващата точка се намира в задната част - на кръстовището на гръбначния стълб и черепа. Времето на излагане на тази точка е пет секунди.
 4. Следващите две точки са разположени над ключиците. Времето на експозиция за всеки от тях е пет секунди.
 5. След това действаме по същия начин върху осем точки, разположени над лопатките и от двете страни на лопатките.

внимание!Отклонението от рефлексогенните точки може да бъде вредно или да направи въздействието напълно безполезно.

7. Използване на ръкавици

Масажни ръкавици за уголемяване на гърдите

За такова въздействие е добре да използвате масажна ръкавица, която можете да закупите от аптеката.Трябва да го изберете според нивото на твърдост.Ако кожата ви е деликатна, можете да използвате ръкавица от лен или памук, за по-груба кожа е подходяща естествена луфа.

Такава кърпа ще помогне за подобряване на кръвообращението и премахване на мъртвите клетки от повърхността на кожата.Тя трябва да бъде направена от естествени материали.Тази процедура за уголемяване на гърдите се извършва с леки кръгови движения от зърното към подмишницата, след това от зърното към ключицата.


Основни правила за всяко въздействие върху бюста

Масажните ефекти трябва да бъдатлек и повърхностен.Грубото излагане е неприемливо - насърчава разтягането на кожата и може да провокира редица заболявания.

 1. Движението трябва да бъде насочено от зърното към областта на подмишниците, както и от зърното към областта на ключицата.
 2. Масажирането е добре да се извършва вечер след душ. След това трябва да се отпуснете в легнало положение.
 3. Преди да решите да проведете курс на масаж или самомасаж, консултирайте се с гинеколог. При някакви заболявания на гърдите не трябва да се прави масаж.
 4. Трябва да се направи масаж за увеличаване на бюстапод формата на курсове от десет до четиринадесет дни, след което не забравяйте да правите почивки.

Полезни съвети

Чисто механичните въздействия едва ли ще допринесат за увеличаване на млечните жлези. Масажирането на кожата е добре комбинирано с контрастен душ и набор от упражнения за гърдите. Специалните упражнения ще помогнат за тренирането на гръдните мускули, върху които са разположени млечните жлези. Масажът ще стегне и стегне кожата. Тези три вида излагане ще бъдат идеални - гърдите ще станат повдигнати и еластични.

Момичето уголемява гърдите си с масажни процедури

Момичетата с поднормено тегло могат да увеличат бюста си, като натрупат определен брой килограми. Бюстът е изграден от мастна, съединителна и жлезиста тъкан, така че тези, които страдат от поднормено тегло, винаги имат плосък или много малък гръден кош, тъй като в него няма мастен слой.

Използване на диети за отслабване - внимавайте!Загубата на тегло винаги води до загуба на тегло в областта на гърдите. Закръглените женски форми предполагат наличието на мастна тъкан - бюстът няма да се появи „от нищото".

За да увеличите гърдите, трябва да използвате специален набор от физически упражнения за бюста, заедно с масажни процедури. Но трябва ли всеки да го прави? Момичетата смятат, че малките гърди намаляват привлекателността им в очите на противоположния пол. Всъщност много мъже са просто фенове на малкия бюст. Красивата поза, разгънатите рамене и повдигнатата брадичка на първо място увеличават привлекателността на всяко момиче, а размерът на бюста й понякога няма голямо значение!